Trainingsconcepten

Belastbaarheidstraining / Medische TrainingsTherapie

Via MTT wordt een individueel oefenprogramma aangeboden, meestal naar aanleiding van bepaalde lichamelijke klachten, kwetsuren.

Het heeft tot doel je lichaam te verstevigen en herval te vermijden.


Cardiotraining

Enerzijds gaan we preventief te werk. De algemene conditie wordt onder begeleiding opgebouwd om cardiovasculaire klachten te voorkomen.

Anderzijds kunnen patiënten na een hartoperatie ook bij ons terecht.

Via nauwkeurige, individuele begeleiding, door controle van de bloeddruk en hartslag tijdens de inspanning, kunnen we de hartpatiënt zijn fysische capaciteiten op een veilige manier heropbouwen.Rug- en nekschool

Hier wordt uitleg gegeven over de anatomie, de oorzaak van uw klacht en de gevolgen die hieraan verbonden zijn. We geven advies over juist houdings- en bewegingsgedrag, we leren je correcte tiltechnieken aan, we geven ergonomisch advies en er wordt gehamerd op preventie via oefentherapie.

We werken preventief naar 1) rugklachten die er nog niet zijn, 2) klachten die in lichte vorm aanwezig zijn en 3) bij intense rugklachten, om erger te voorkomen.
Het pakket bestaat uit 10 lessen van 1 uur gegeven in groepsverband met professionele begeleiding.


Postnatale training

Eerst wordt vooral aandacht besteed aan bekkenbodemspier-training, maar ook het verstevigen van de buikspieren en het verhogen van de algemene conditie zijn van cruciaal belang om je silhouet van voor de zwangerschap terug te bekomen.

Ideaal is om 6 weken na de bevalling met de training te starten.


Diabetestraining

Fitness is zeer effectief bij diabetes. De insulinewerking in het lichaam wordt verbeterd en het zorgt voor een gezondere bloedglucosewaarde.

Onder deskundige begeleiding en met een gericht trainingsprogramma, kan men goede resultaten bekomen en de kans op lange termijn gevolgen van diabetes (nieraandoeningen, oogafwijkingen, hartproblemen) doen afnemen.


Lessen voor 50+

Let op, dit is geen bejaardenfitness, wel gevarieerde fitnesslessen met leeftijdgenoten.

Sport verstevigt de botten en is dus een goed wapen tegen osteoporose. Fitness verstevigt de gewrichten, door cardiotraining gaan de verouderingsprocessen gereduceerd worden.

Regelmatige beweging helpt u om zich beter te voelen, heeft tevens een positief effect op je lichaam, voorkomt bepaalde aandoeningen en houdt ouderdoms-
verschijnselen tegen. De training gebeurt in groepen van maximum 10 personen.

Algemene fitness

U bent welkom om bij ons te fitnessen. De eerste keer is steeds op afspraak waarbij u alles wordt uitgelegd betreffende de toestellen, maar waar ook direct een test wordt afgenomen voor alle toestellen zodat we voor u een gepersonnaliseerd programma maken naar uw wensen of noden. Elke maand wordt er opnieuw getest, dit samen met één van onze teamleden. Op die manier gaat u uw doel sneller bereiken en u wordt niet aan uw lot overgelaten.
Fitnessen is nobel, doch er moet een doel zijn. Wij gaan samen met u dat doel bereiken.

55 minuten training

2x per week in groep van max 7 personen 55 minuten begeleid trainen, en toch aan uw eigen belastbaarheid. Het kan.

Revalidatie Vital
Kerkstraat 21 - 2850 Boom
Tel.: 03 888 18 77

Schrijf u in

voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Wilt u steeds op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes bij Vital? Schrijf u dan meteen in voor onze nieuwsbrief!